Wij bij DutchChems begrijpen dat wanneer u een bestelling plaatst, u deze zo snel mogelijk wilt ontvangen. Om die reden verzenden we zendingen die voor 16:00 uur op werkdagen de volgende of zelfs dezelfde dag zijn besteld.

Om uw pakket te bezorgen bieden wij voornamelijk zending via DPD aan. U bent vrij om de verzendmethode te kiezen die u het meest bevalt en de prijs hangt af van de gebruikte methode. Alle verzendkosten worden zo laag mogelijk gehouden en zijn inclusief 21% btw.

Verzendmethoden en kosten

Standaard thuisverzending (PostNL en DPD)

We proberen de verzendkosten voor uw bestelling zo laag mogelijk te houden. Wanneer u een bestelling plaatst, worden de laagste verzendkosten aan u gepresenteerd, afhankelijk van het land waar de zending naartoe moet. De verzendkosten zullen niet stijgen als u meerdere producten besteld die in hetzelfde pakket passen.. Sommige producten die worden verzonden in ADR Limited Quantities (LQ) kunnen stijgen in verzendkosten wanneer er hiervan meerdere aantallen worden besteld. Dit komt omdat het product in meerdere afzonderlijke pakketten moet worden verzonden.

Wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur bestelt, wordt deze de volgende of zelfs dezelfde dag verzonden. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een melding in uw e-mail met track en trace informatie waarmee u uw zending tot in detail kunt volgen.

DPD pickup point

Naast verzending rechtstreeks naar uw adres, is het ook mogelijk dat het pakket wordt afgeleverd op een DPD afhaalpunt. Dit kan de prijs van uw verzendkosten aanzienlijk verlagen. U moet het pakket echter op het moment van dat deze aan het afhaalpunt wordt geleverd zelf ophalen, anders wordt het mogelijk teruggestuurd. U kunt kiezen op welk afhaalpunt u uw bestelling wilt laten bezorgen op de betaalpagina.

Transport van gevaarlijke stoffen (ADR LQ-zendingen)

Wanneer u een product bestelt dat onder de gevaarlijke stoffen valt, moet het worden verzonden volgens het ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen op de weg.

Wij bij DutchChems verkopen alleen gevaarlijke stoffen in hun vrijgestelde hoeveelheden. Wanneer u een gevaarlijke stof bestelt, wordt de doos voorzien van het gemakkelijk te herkennen diamantlogo om ervoor te zorgen dat iedereen die de verpakking hanteert, er zorgvuldig mee omgaat. Het diamantlogo op de pakketten wordt hieronder weergegeven: